Jeugd

Om de kwaliteit van de trainingen/ wedstrijden te garanderen, is het belangrijk dat de trainers zich degelijk voorbereiden. Dat kan alleen maar als de trainers op voorhand weten hoeveel spelers er aanwezig zullen zijn. Daarom verwachten we dat iedere speler die – om welke reden dan ook – niet kan komen trainen zijn of haar trainer verwittigt.

Gelieve volgende richtlijnen dan ook strikt na te leven!

 • Verplicht verwittigen bij afwezigheid / vanaf U13 altijd door de speler zelf!
 • Bij voorkeur altijd via telefoon / sms of e-mail enkel indien 48u op voorhand
 • ten laatste minstens 2u op voorhand doorgeven (tenzij overmacht)
 • Altijd reden van afwezigheid doorgeven (vakantie, ziekte, blessure, school, privé,…)

Onze trainers houden alle aan- en afwezigheden nauwlettend bij. Spelers die al te vaak tegen bovenstaande regels zondigen, zullen een sportieve sanctie krijgen (minder speelgelegenheid). We vragen per slot van rekening niet het onmogelijke… 

Hoe afmelden? 

 1. Telefonisch
  Op de dag zelf is het maar zo beleefd om even af te bellen als je niet kan komen trainen/spelen. De trainers zitten tenslotte ook niet 24 op 24 achter hun computerscherm. Op die manier weten ze meteen wie niet komt en kunnen er nog aanpassingen gebeuren aan de voorbereidingen. Als je een trainer niet aan de lijn krijgt, spreek je gewoon een boodschap in op de voice mail. Sms’en kan enkel mits akkoord van de betrokken trainer!
 2. Per mail
  Als je op voorhand (min. 2 dagen) weet wanneer je niet kan komen trainen/spelen, is het zowel voor de trainers als voor jezelf handig als je even een mailtje stuurt. Ook als je voor een langere periode niet beschikbaar bent (bv. omwille van vakantie of blessure) is het niet de bedoeling
  dat je dagelijks laat weten dat je niet kan komen. Je kan dan de periode van je afwezigheid doorsturen via e-mail en de trainer noteert het in de aanwezigheidslijst.
 3. Via sms
  Een sms’je naar de trainers is enkel in volgende gevallen toegelaten:
  • als je later gaat zijn,
  • als je rechtstreeks rijdt (bij wedstrijden),
  • als je het 2 dagen op voorhand doorgeeft (mits correcte inhoud boodschap),
  • op de dag zelf enkel mits akkoord van de betrokken trainer!

Als je twijfelt, is het altijd het beste om even te bellen. Dan ben je sowieso in orde.