Word vrijwilliger

Een jeugdopleiding, zoals dit vandaag aangeboden wordt bij VSK, kan alleen bestaan bij de gratie van vrijwilligers.

Om onze vereniging goed te laten functioneren zijn er dagelijks enkele leden druk in de weer. Dit kan zijn met kleine taken die weinig tijd vragen of grotere verantwoordelijkheden waarbij zowel aanwezigheid op de club en het thuiswerk voor de club veel tijd in beslag nemen.

Op dit moment is er dringend behoefte aan nieuwe vrijwilligers.

Te veel kleine taken rusten op de (jeugd) bestuursmensen waardoor andere belangrijke taken blijven liggen.

Op termijn zullen ons leden en onze jeugdwerking hiervan de dupe worden en dit willen we echt niet laten gebeuren.

De begeleiding van onze 15 jeugdploegen gebeurd tot op heden door 23 gemotiveerde jeugdtrainers en 2 jeugdcoördinatoren. Tijdens het afgelopen indoortornooi is nogmaals gebleken dat al onze trainers de juiste visie, de juiste ingesteldheid hebben! Als bestuur zijn wij daar terecht fier op.

​Eind januari start in VSK een trainerscursus – initiator C – waarbij niet minder dan 14 kandidaten van VSK zullen aan deelnemen.

Sportief zal VSK blijven groeien ! …dat hopen we toch !

Naast het terrein waar ons jeugdspelers en trainers elke week actief zijn tijdens de wedstrijden en de trainingen, is onze kantine zonder twijfel het 2de kloppend hart van onze club.  Wij vragen dan ook aan AL de ouders om voldoende zuurstof te geven aan dit kloppend hart.

Het plan is om elke ploeg in een beurtrol een paar ouders als extra hulp te voorzien voor onze vrijwilligers tijdens onze wedstrijddagen op zaterdag. Dit tijdens de “middagspits” tussen 11 en 13h.

Er zal een lijst uithangen in de kantine naast de lijst van tooghulp tijdens de trainingen waar uiteraard ook alle hulp welkom is.

Wij begrijpen dat niet iedereen elke week vrij is om te helpen maar deze regeling lijkt ons doenbaar. Gelieve jullie verantwoordelijkheid op te nemen.

Uiteraard zijn wij ook steeds op zoek naar ouders die ons jeugdbestuur willen versterken voor taken zoals de voorbereiding van het tornooi op (19 en 20 mei=Pinksteren) en de Paasstage (11,12 en 13 April = 2de week paasvakantie). Ook de cel kledij staat bij het einde van dit seizoen voor een drukke periode tijdens de pasdagen waardoor daar ook alle hulp kan gebruikt worden.

Indien hier interesse voor is, graag mailtje naar gille@vskortenaken.be